*.*

niedziela, 27 listopada 2016

Naleśniczki wytrawne!

Kucharz podaje domowe rollo!

Na początek robimy naleśniczki!
Myślę, że każdy wie jak przygotować takowe danie, ale w razie u wrzucam przepis poniżej na najlepsze naleśniki świata ♥

Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 3/4 szklanki wody
- szczypta soli
- 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, mleko, wodę i sol. Miksować na nie wysokich obrotach do gładkiego ciasta. Następnie dodać olej i miksować jeszcze chwile.
2. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem najlepsza jest patelnia naleśnikowa. Przewracamy na drugą stronę w momencie, kiedy spód się ładnie zarumieni.

Przepis jest na około 7 naleśników jeśli robimy je na patelni wielkości talerza.


Czas na farsz!!!

Przygotowałam trzy opcje:

OPCJA NR 1:
1. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, podsmażamy na patelni z przyprawa do kurczaka i czosnkiem. Smażymy go na oleju z dodatkiem połowa kostki rosołowej.
2. Zamrożony szpinak wrzucamy na nie rozgrzaną patelnie po czym polewamy go olejem. Możemy dodać trochę fety lub śmietany, żeby delikatnie go zabielić.
3. Pomidorki kroimy na małe kawałeczki.

Wszystko układamy jak na obrazku poniżej! :)



Opcja nr 1
OPCJA NR 2:
1. Kupujemy wędzonego łososia, jest to opcja bardzo prosta, ale też i bardzo pyszna! Nic prostszego jak wyciągniecie z opakowania i nałożenie.
2. Zamrożony szpinak wrzucamy na nie rozgrzaną patelnie po czym polewamy go olejem. Możemy dodać trochę fety lub śmietany, żeby delikatnie go zabielić.
3. Pomidorki kroimy na małe kawałeczki.

Wszystko układamy jak na obrazku poniżej! :)

Opcja nr 2 



OPCJA NR 3:
Jest ona podobna do opcji nr 1 jednak jest wzbogacona o inne składniki, których tam brakowało.

1. Gotowego naleśnika smarujemy sosem czosnkowym. Robimy go na jogurcie z minimalnym dodatkiem majonezu oraz kilku ząbków czosnku, według uznania.
2. Najlepsza jest kapustka pekinka, ponieważ jest ona ostrzejsza niż pozostałe.
Kroimy ją w paseczki nie za grube.
3. Pierś z kurczaka jak w przypadku nr 1 przygotowujemy tak samo. Czyli kroimy na małe kawałki, podsmażamy na patelni z przyprawa do kurczaka i czosnkiem. Smażymy go na oleju z dodatkiem połowa kostki rosołowej.
4. Pomidorki i ogórka świeżego kroimy na małe kawałeczki.
5. Sos, którym smarowaliśmy podstawę polewamy też na warzywa.

Wszystko układamy w takiej kolejności jak punkty, a następnie zawijamy!


Życzę smacznego, na razie, cześć, pa! ~Kaja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz