*.*

piątek, 24 lutego 2017

Faszerowane jajka

Tym razem to ja przychodzę do Was z szybkim przepisem. Jest on idealny na przekąskę.

Potrzebujemy:
- Jajka
- Kilka plasterków szynki i sera
- Paprykę
- Majonez

Wykonanie:
1. Ugotować jajka na twardo i zostawić do wystygnięcia.
2. Jajka należy przekroić na pół i małą łyżeczką wyjąć delikatnie żółtko. Wrzucić je do większej miski.
3. Pokroić ser, szynkę i paprykę w kostkę. Wrzucić do żółtek.
4. Wszystko połączyć z małą ilością majonezu i doprawić solą i pieprzem.
5. Masę przełożyć do szprycy lub woreczka śniadaniowego (należy w jednym z rogów zrobić dziurkę). Masę można również włożyć do jajka małą łyżeczką.
Gotowe!

Z mojej strony to wszystko, dziękuję :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz