*.*

czwartek, 2 lutego 2017

Makaronowa podróż z ALMETTE


COME BACK KAJI !
Tak więc przychodzę do Was z dwoma daniami, oba zawierają ALMETTE zamiast śmietany. Są to dania typowo makaronowe, ale trochę je urozmaiciłam.


Składniki:
-makaron 300 g
-pół piersi z kurczaka
-pół pory
-almette pomidorowe

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy w zagotowanej i osolonej wodzie. Około 7-10 minut w zależności od makaronu :)
2. Cycka kury kroimy w nie za dużą kostkę. Smażymy z połową kostki rosołowej z dodatkiem czosnku.
3. Por kroimy w pół księżyce, tak żeby nie były za duże :)
4. Do patelni z kurczakiem dorzucamy por, następnie ugotowany i odcedzony makaron. Chwile smażymy i dodajemy pół almette pomidorowego.

GOTOWE!



Składniki:
-makaron 400 g
-pół piersi z kurczaka
-pół cebuli
-pół papryki
-2 pomidory
-almette bazyliowe

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy tak samo jak w przypadku numer 1 :)
2. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, następnie smażymy z przyprawami (pieprz, bazylia, czosnek, sól)
3. Kroimy cebule, paprykę i pomidory w nie wielką kostkę i odsmażamy delikatnie na drugiej patelni.
4. Dodajemy jedno do drugiego, obojętnie co do czego, ale najlepiej dodać to do większej patelni.
5. Wrzucamy ugotowany makaron, następnie stopniowo dodajemy całe almette.
I drugie danie GOTOWE!

Życzę smacznego, na razie, cześć, pa ~ Kaja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz