*.*

niedziela, 16 kwietnia 2017

Jajko w skorupce

Hej, hej, hello!
Z okazji Świąt Wielkiej Nocy życzmy Wam wesołych świąt, smacznego jajka, szalonego i wyjątkowo mokrego śmigusa-dyngusa oraz samych słonecznych i cudownych dni. ~ Ania i Kaja

Z tej okazji przygotowałam dla Was przepis na smażone jajko w skorupce.

Składniki:
- 10 jaj 
- 2 łyżki majonezu
- 2 szczypiorki
- sól i pieprz do smaku
- szklanka bułki tartej

Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie nożem z ząbkami kroimy jajka wzdłuż.

2. Łyżeczka delikatnie wyciągamy zawartość tak aby nie uszkodzić skorupki, siekamy szczypiorek.

3. Jajka rozgniatamy widelcem, następnie doprawiamy, dodajemy majonez oraz szczypiorek.

4. Kiedy nasz farsz jest już gotowy delikatnie umieszczamy go w skorupkach.


5. Gotowe jajeczka "maczamy" w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany olej. (jak na zdjęciu poniżej)


6. Smażymy je chwile, do momentu aż się zarumienią.


SMACZNEGO! Na razie, cześć, pa ~ Kaja

1 komentarz:

  1. Wygląda pysznie :)

    Pozdrawiam cieplutko! :)
    http://angelikabien.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń